Vil du hjælpe børn og unge med særlige behov?

Socialrådgivningen, Børn og Familie i Ringkøbing-Skjern Kommune inviterer til rekrutteringsmesse – og til en uforpligtende snak med alle, der kunne tænke sig at indgå i et samarbejde omkring kommunens børn og unge.

Har du lyst til at hjælpe børn med særlige behov og deres familier – og derudover både tid og overskud at give ud af. Så er det måske lige dig, Socialrådgivningen i Ringkøbing-Skjern Kommune leder efter.

– Vi oplever til tider udfordringer med at finde pleje-, aflastnings- eller fritidsfamilier – samt barnepiger og personer, der kan yde støtte under ledsagerordningen og til forældre med anbragte børn, fortæller Lise Friis, leder af Socialrådgivningen.

Derfor inviterer Socialrådgivningen nu til rekrutteringsmesse i Rådhushallen i Ringkøbing den 6. juni kl. 17-20. Her er alle interesserede velkomne til at komme og tale med blandt andre socialrådgivere og familieplejekonsulenter for at høre mere om mulighederne for at række medborgere en hjælpende hånd.

Socialtilsyn Midt vil også være til stede. Det er dem, der godkender og fører tilsyn med de pleje- og aflastningsfamilier, der skal arbejde med udsatte børn og unge.

– Det er min opfattelse, at mange egentlig synes, de har lidt ekstra tid og menneskeligt overskud, de gerne vil dele ud af. Men jeg fornemmer også, at nogle holder sig tilbage fra at kontakte os med henblik på at blive f.eks. aflastningsfamilie, fordi de tror, det kræver en pædagogisk uddannelse eller en hel kernefamilie, siger Lise Friis.

Hun håber derfor, at rigtig mange borgere i – og udenfor – kommunen vil møde op og få information og svar på de spørgsmål, de måtte have:

– Vi vil gerne invitere til en uforpligtende dialog. Derfor laver vi arrangementet som en messe, hvor vi byder på lidt godt til ganen og er til stede ved stande, hvor interesserede kan komme og få en snak med os.

Med på messen er også personer, der allerede arbejder som plejefamilie, aflastningsfamilie, etc., så man kan spørge ind til deres praktiske erfaringer.

FAKTA:
Rekrutteringsmesse for alle, der er interesserede i at blive nye pleje- og aflastningsfamilier m.m. finder sted torsdag den 6. juni 2019 kl. 17-20 i Rådhushallen på Rådhuset i Ringkøbing.

De opgaver, kommunen sigter efter at rekruttere nye samarbejdspartnere til, er følgende:
– Plejefamilier
– Aflastningsfamilier
– Fritidsfamilier
– Barnepiger
– Ledsagerordning
– Støttepersoner til forældre med anbragte børn

Tilmelding til rekrutteringsmessen er ikke nødvendig. Det er uforpligtende at droppe ind til en snak med kommunens socialrådgivere og familieplejekonsulenter samt med det sociale tilsyn.

Be the first to comment

Leave a Reply