SPEJL, SPEJL, SKULDER… VOGNBANESKIFT!

Du genkender sikkert overskriften fra tiden, hvor du var i gang med at tage kørekort. Remsen hedder sig nemlig, at når man skal orientere sig, kigger man først i BAKSPEJLET, derefter SIDESPEJLET og til sidst hen over SKULDEREN. På denne måde får du nemlig orienteret dig grundigt, inden du drejer – også i de blinde vinkler.

MEN vi har lagt mærke til, at den famøse remse nok ligger en anelse for langt tilbage i hukommelsen for nogle bilister. Særligt på motorvejene går det lige hurtigt nok med de vognbaneskift. Hvis du trækker ud med det samme, du tager dit blinklys i brug, kan du risikere, at dem i den nye vognbane skal bremse hårdt op. Det kan skabe nogle farlige situationer på vejene.

Disse hurtige vognbaneskift på vejene har desværre allerede givet anledning til et par uheld på motorvejene. Derfor vil vi gerne slå et slag for den gamle remse og huske dig som bilist på, at du skal orientere dig godt, inden du skifter vognbane.

Brug blinklyset, vis hensyn til de andre bilister, og vent til der er god plads foran den bagved. På denne måde er du ikke til unødig ulempe for de andre trafikanter på motorvejen.

Be the first to comment

Leave a Reply